Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ádám fahéjas csigája

2012.10.10

Íme Ádám barátom pogi és linzer receptje után, egy fantasztikus fahéjas csiga receptje. 

Küldöm szeretettel a fahéjas csiga receptjét.
Hozzávalók,a tésztához :

Liszt:60 dkg,élesztő 4dkg,só 2 kiskanállal,cukor:8 dkg,margarin:10 dkg,tej 2dl,tojás 2db
A töltelékhez:Cukor:15 dkg,2 evőkanál fahéj,illetve majd a kész termék tetejére porcukor.

Elkészítés:A tésztához szükséges összes anyagot bekészítem egy tálba,az élesztőt belemorzsolom és bedagasztom,ezután 1 órát hagyom kelni letakarva a gáztűzhelyen,melyet 180 fokra fűtök fel.Ezalatt elkészítem a tölteléket,ami annyiból áll csupán hogy a 15dkg cukrot szárazon összekeverem a 2 evőkanál fahéjjal.1 óra elteltével elnyújtom a tésztám kb.fél centi vékonyra és a felületét bekenem étolajjal ecset segítségével.Ezután ráöntöm a töltelékem és elsimítom egyenletesen,2 centis sávot leszámítva a tészta hozzánk eső felétől.Ezt követően megszenteljük étolajjal így a tekerés és szeletelés folyamán nem szóródik ki a töltelék.A feltekerés és a szeletelés után zsírpapíros lemezre teszem. A felületét tojással lekenem és mehet a sütőbe kb 25-30 percre.
Jó étvágyat hozzá !

 

rajz-077.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már egy hete, hogy megsütöttem. Nagyon finom lett. Ez kakaós fahéjas változaban készült.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.