Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ádám linzere

2012.10.09

 A pogi után itt  egy újabb finomság Ádám barátomtól.

 Íme a Linzer receptje:

Liszt 60dkg,sütőpor 2 tasak,margarin40dkg,porcukor a tésztába 20dkg,vaníliás cukor 2 tasak,1 reszelt citromhéj,2 tojássárgája
Elkészítés:Az összes hozzávalót bekészítem egy nagy tálba és tésztává gyúrom.Nem kell hozzá semmi folyadék.Jó kemény tészta lesz az eredmény.Miután bedagasztottam egy órára a hűtőbe teszem a tésztát .A sütőt 4és felesre fokozatra veszem kb.180 fok.
1 óra elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből nagyjából fél centi vékonyra nyújtom.Kiszaggatom a linzerszaggatóval a darabokat és a sütőpapíros lemezre téve már rakom is az előmelegített sütőbe.10 percnél érdemes rápillantani,ám ha vastagabbra sikerült a tészta 15-17 perc is kellhet ,hogy megsüljön.A frissen kisült tésztapárokat
lekvárral megtöltöm,a tetejére a porcukrot csak néhány perc hűlés után szórom rá,hogy ne olvadjon el. Jó étvágyat hozzá !

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.