Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás pite

2010.02.28

 

Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt

25 dkg margarin

1 kávéskanál (csapott) szódabikarbóna

10 dkg cukor

1 tojás

1 kis pohár tejföl

1 citrom reszelt héjja

Töltelék:

6 nagyobb szem alma

15 dkg cukor

1 cs. vanilin cukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 citrom leve

2 kanál zsemlemorzsa

Az almát megpucolom, lereszelem, és összekeverem a hozzávalókkal félre teszem.

A tésztához a lisztet, cukrot, szódabikarbónát elmorzsolom a margarinnal és a reszelt citrom héjjal. Beleteszem a tojást, tejfölt gyorsan összegyúrom és két részre osztom. Az első cipót kinyújtom és sütő lemezre helyezem, rákenem az alma tölteléket és befedem a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkálom és szép világosra megsütöm.

Jó étvágyat!

 

 

Kép

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

(Fenysugarak, 2010.09.23 22:06)

Kétszer még nem sikerült ugyan olyat sütni, még egy napon belül sem. Mindig sikert arat, minden formában.
Egyszerű és finom. :-)

Almás süti

(Ági, 2010.09.23 16:23)

Látványnak sem utolsó, és az íze is fantasztikus lehet, ha versírásra késztetetett egy süti rajongót! :D