Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi linzer Panini konyhájából recept

2014.11.23

Tésztához

Töltelékhez

  • 30 dkg eperlekvár
  • 5 dkg porcukor (a díszítéshez kell)
  • elkészítés

    1. Az átszitált, előzőleg sütőporral kevert lisztbe szétmorzsoljuk a margarint.
    2. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a citromhéjat és levet, és alaposan eldolgozzuk, amíg sima linzertésztát kapunk.
    3. Folpackba csomagolva, hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órát.
    4. Lisztezett gyúródeszkán kicsit átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm magasságúra.
    5. Kétféle formát szaggatunk: egy lyukas és egy teli formát. Felváltva szaggatjuk, ügyelve arra, hogy páros legyen.
    6. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük.
    7. Miután kihűlt, jöhet a töltelék. A teli formát megkenjük lekvárral, majd összeragasztjuk a lyukas párjával. 
    8. A végén porcukorral szórjuk be (kb. 43 db lesz belőle).
    • sütési hőfok: 180°C

    Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-linzer-panini-konyhajabol152119_142237_2012_karacsonyi_linzer.jpg