Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzer karika

2012.02.01

 

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 cs vaníliás cukor
  •  tejföl
  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rétestészta lágyságú tésztát kapjunk. Négy részre osztjuk, a cipókat amivel éppen nem dolgozunk.
  3. Hűtőben pihentetjük. 
  4. Vékonyra kinyújtuk, és formákat szúrunk ki belőle. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét.
  5. Kisütjük.
  6. A teli formákat lekvárral megkenjük és egy kilyukasztottal befedjük.
  7. Porcukorral mehintjük.
  8. Dobozba rakva sokáig eláll.

 

citromos_linzerkarika_723901_58403.jpg


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.