Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar szelet

2011.03.12

Hozzávalók:

Tészta:

1 cs. margarin,

6 db. tojás,

30 dkg cukor

6 evőkanál tej

1 cs. szalalkáli

1 db. mandula aroma

1 db vérnarancs aroma

Krém:

3 dl tej

1 cs. vaníliás pudingpor

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 evőkanál tejben feloldott szalalkálit és a tojások fehérje habját.

3 részre osztjuk. Az első marad sárga, a második adagba belekeverjük a mandula aromát, a harmadikba a vérnarancs aromát.

Egyenként papírral bélelt sütőlemezen megsütjük.

A krémhez a pudingport összefőzzük a 3 dl tejjel és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a pudinggal jó habosra keverjük.

A zöld tésztára kenjük a krém felét, erre kerül a sárga tészta és a krém másik fele, végül a tetejére a piros tészta kerül.

Alaposan behűtjük és szeleteljük.

 

Jó étvágyat!

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.