Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes krémes

2009.05.08

Jó kedvűen és vidáman kezdtem hozzá a sütéshez. Már előre láttam lelki szemeimmel, hogy milyen mutatós és finom lesz ha elkészül.
Gondosan előkészítettem a hozzávalókat.
Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
6  dkg zsír
15 dkg porcukor
2 egész tojás
4 kanál tejföl
4 evőkanál folyékony méz
A krémhez:
7 dl tej
3 kanál cukor
3 púpozott kanál liszt
3 tojás sárgája
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Egyéb:

baracklekvár

Tetejére
10 dkg tortabevonó csoki
3 evőkanál étolaj


A krémmel kezdtem a a tojás sárgáját a 3 kanál cukorral nagyon habosra kevertem, beleszitáltam a 3 púpozott kanál lisztet és kézi habverővel alaposan összekevertem, fokozatosan hozzátettem a 7 dl tejet és felfőztem, hogy habos krémem legyen. Mielőtt összeforr csomósnak tűnik, de nem az gyorsan keverve tovább kell főzni, míg szép sima krém lesz. 
Utána 25 dkg Rama margarint és a 20 dkg porcukrot is habosra kevertem és a kihűlt főzött krémmel gépi habverővel alaposan összekeverem.
A tésztához a lisztet,cukrot, zsírt és szódabikarbónát összemorzsoltam. Beletette a 2 db tojást a mézet és a tejfölt és gyorsan meggyúrtam. 4 részre osztottam a tésztát és vékonyra kinyújtottam, bátran lisztezzük, ha kissé ragad. Zsírozott sütőlemezen egyenként megsütöttem. Gyorsan megsül 4-5 perc vigyázni kell vele, mert ha megég keserű lesz. .
Ha teljesen kihűltek a lapok, csak akkor töltöm meg.
Az első lapon a krém felét szétkenem és ráteszem a második lapot. erre vékonyan baracklekvárt kenek és erre kerül a harmadik lap amire a maradék krém kerül a negyedik lappal befedem. Erre 3 evőkanál étolajjal gőz fölött, vagy mikróban tortabevonó csokit olvasztok. alaposan elkeverem és ezzel vonom be. Hűtőszekrényben jól behűtöm. forróvízbe mártott de szárazra törölt meleg késsel szeletelem hosszúkás szeletekre. Nagyon egyszerű, el sem lehet rontani. A végeredmény egy látványos és nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat!

 

mezes_kremes_.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.