Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes puszedli

2010.12.16


Hozzávalók:

4 db tojás, 15 dkg porcukor, 25 dkg méz, 5 dkg zsír, 4 ek. tejföl, 2-3 tk. mézes fűszer keverék, 60 dkg liszt, 2 tk. szódabikarbóna.

Elkészítés:

3 tojás sárgáját és egy egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral. 25 dkg mézet és 5 dkg zsírt meglangyosítunk, hogy folyós legyen, és hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
Belekavarunk 4 ek. tejfölt, és a fűszereket.

60 dkg liszthez hozzákeverünk 2 tk. szódabikarbónát, utána ezt a lisztet hozzáadjuk a folyékony alkotórészekhez.
A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe egy éjszakára.

Másnapra kellően megszilárdul és formázható lesz. Golyócskákat formázzunk sütőpapírra tesszük, de nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek. 10-12 perc a sütési idő, és 60-70 db.  mézes puszedlink lesz belőle!

A kimaradt tojásfehérjéből 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habot verünk, ebbe forgatjuk bele a még forró puszedliket és hagyjuk megszáradni.
Én most a fentiek szerint készítettem, de tehetünk a mázba reszelt narancs héjat, vagy kakaóport, fahéjjat, kókuszreszeléket vagy akár citromhéjat is!

Próbáljátok ki! Egyszerű, és nagyon kiadós karácsonyi süti!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.