Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyon finom, puha mézes kalács!

2014.11.11


-50 dkg liszt+csipet só+1 evőkanál szódabikarbóna
-10 dkg vaj vagy margarin
-25 dkg méz
-10 dkg porcukor
-1/2 zacskó mézeskalács fűszerkeverék ha nincs/1 evőkanál kakaó+ 1 mokkáskanálfahéj/ 
-2-3 evőkanál tejföl
-1 egész tojás és 2 sárgája
Megkenéshez tojás sárgás tejföl, magvak vagy cukorka
Elkészítés. Lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, porcukrot fűszerkeveréket,amikor elolvad lehűtjük a tejföllel és belekeverjük a tojásokat,majd belegyúrjuk a lisztet , közepesen lágy tésztát kell kapnunk.Kicsit ragad, 3-4 órát hűtőben pihentetjük de lehet egy éjszaka is.Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tejfölös tojással és díszítjük. Kicsit távol rakjuk egymástól mert sütés közben megnő! 180 fokos sütőben sütjük, vigyázat gyorsan sül!

Fém dobozban sokáig eláll.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.