Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyon finom sajtos kifli

2009.05.082 dl tej, 2 kávéskanál cukorral megmelegítjük és egy csomag 5dkg élesztőt felfuttazunk benne. 25dkg ramát 1 evőkanál finom sóval habosra keverünk, és félretesszük.
70 dkg liszt, 1 dl étolaj, 1 pohár kefír, 2 db tojás és az élesztős tejből tésztáz gyúrunk.
9 részre osztjuk.
az első adag tésztát köralakura vékonyra kinyujtjuk, megkenjük a sóval habosra kevert margarinnal, majd a második kerekre nyújtott tésztát rásímitjuk, ezt is mekenjük sósmargarinnal, majd a harmadik kinyújtott korongot rásímitjuk, ezt már nem kejnük meg.
Derejevágóval felszeleteljük 16 tortacikkre és egyenként a szélesebb felétől kezdve feltekerjük a torta cikkeket kis croasszan formára sütőlemezre rakjuk távol egymástól, mert megnőnek. Egy ilyen adagot egy 30x40 cm lemezre tedd és hagyd megkelni kb félóra.Közben a második 3 cipót ugyanígy elkészited és egy másik ekkora sütőlemezre teszed, majd a 3. cipócskát ugyanígy elkészited. 30 percig meleghelyen pihentetjük. Sütés előtt tojással megkened és reszelt sajtból kis halmokat raksz minden darabra. Ebből az adagból 48 db süti lesz. Nagyon finom! A sütés közepes erősség hőmérsékleten.
Jó étvágyat.
 

lala.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.