Pihentetés nélküli mézeskalács
2012.12.01
Hozzávalók
-
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézes sütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama
2,5 dl méz
3 tojás
Elkészítés
1.A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összekeverem, majd a Ramát elmorzsolom benne és a mézzel valamint a tojásokkal összedolgozom az egészet. 3 részre vágom, így könnyebb lesz nyújtani.
2.Lisztezett nyújtódeszkán kb. 3-5 mm vastagra nyújtom és különféle formákat szaggatok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőbe 8-10 perc alatt megsütöm.
3.A kisült mézeskalácsokat cukormázzal díszítem. Ehhez 1 tojásfehérjét fehéredésig (félig) felverek, és annyi porcukrot adok hozzá, hogy sűrű, folyós masszát kapjak, (1 tojásfehérjéhez kb. 15-20 dkg porcukor kell), majd zacskóba töltöm, kilyukasztom a végét (kicsi lyukat vágok) és már lehet is rajzolni a mézeskalácsokra.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.