Pizzás csiga
Tésztához:
1 kg liszt
1 dob. nagy tejföl /375gr./
1 dl tej
1 dl étolaj
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
2 db tojás
Töltéshez:
1 ü. sűrített paradicsom
15-20 dkg füstölt sonka
25-30 dkg sajt reszelve
ízlés szerint pizza fűszer keverék
Tetejére:
10-15 dkg reszelt sajt
A tésztához a tejfölt, tejet, étolajat, sót cukrot összekeverjük és kissé megmelegítjük, de ne legyen túl meleg. Belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a tojásokat és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük letakarva meleg helyen. Kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az első darabot 3mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a sűrített paradicsom felét, ízlés szerint megszórjuk pizza fűszerrel. Ráterítjük az apróra vágott sonka felét és a reszelt sajt egy részét. Szorosan feltekerjük és 2-2.5cm darbokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe levegősen rakjuk és a tetejére sajtot teszünk. 10 perc pihentetés után közepes meleg sütőben megsütjül, míg a sajt pirulni kezd a tetején. A másik cipónkat ugyan így elkészítjük és kisütjük. Ez nagy adag sok lesz belőle, ha kevesebbet szeretnél sütni felezd el a hozzávalókat.
Jó étvágyat!
Kép forrás:
http://www.mindmegette.hu/pizzas-csiga-iv.recept