Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizzás csiga

2012.03.15

Tésztához:

1 kg liszt

1 dob. nagy tejföl /375gr./

1 dl tej

1 dl étolaj

1 evőkanál só

1 evőkanál cukor

5 dkg friss élesztő

2 db tojás

Töltéshez:

1 ü. sűrített paradicsom

15-20 dkg füstölt sonka

25-30 dkg sajt reszelve

ízlés szerint pizza fűszer keverék

Tetejére:

10-15 dkg reszelt sajt

A tésztához a tejfölt, tejet, étolajat, sót cukrot összekeverjük és kissé megmelegítjük, de ne legyen túl meleg. Belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a tojásokat és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük letakarva meleg helyen. Kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az első darabot 3mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a sűrített paradicsom felét, ízlés szerint megszórjuk pizza fűszerrel. Ráterítjük az apróra vágott sonka felét és a reszelt sajt egy részét. Szorosan feltekerjük és 2-2.5cm darbokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe levegősen rakjuk és a tetejére sajtot teszünk. 10 perc pihentetés után közepes meleg sütőben megsütjül, míg a sajt pirulni kezd a tetején. A másik cipónkat ugyan így elkészítjük és kisütjük. Ez nagy adag sok lesz belőle, ha kevesebbet szeretnél sütni felezd el a hozzávalókat. 

Jó étvágyat!

 

2550_8309_pizzas-csiga_n.jpg

 

 Kép forrás:

http://www.mindmegette.hu/pizzas-csiga-iv.recept

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.