Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos roló recept

2014.11.23

10384471_387386534752882_5492274910151600721_n.jpg

(kb 110 darab jön ki egy adagból)
Szükség van hozzá fém csövecskékre- háztartási boltban lehet kapni- 
Roló tészta:
80 dkg liszt
3 egész tojás
kb 3 dl ecetes sós langyos víz-4 teáskanál só,kevés ecet-
Ezt egybegyúrni,rétestészta állagúra.
A kész tésztát 3x kell megkenni fél óránként a következő krémből:
3 kocka ráma (3x25 dkg-os)
30 dkg liszt jól elkevert elegyével.
A kenések között a hűtőben pihen a tészta.
A harmadik kenés után a nagyikám egy éjjel pihenteti a tésztát bezacskózva a hűtőben, de minimum 6 óra hosszáig.
( általában este készíti el és másnap sütjük)
Nyújtás:
kb 0,5 centi vastagságúra kell nyújtani
és 3 centis csíkokra vágni derelyevágóval.
Majd ezt kell feltekergetni a kis fém csövecskékre,amit olajozott tepsibe kell rakosgatni.
Ne érjenek egymáshoz mert összeragadhatnak és amikor készen van nem lesz szép a szélük.
Sütés közben nem fognak nagyon "dagadni" de azért legyen közöttük kis távolság mint a fotón.
Tojással szoktuk megkenni a tetejét, de ha édes verziót szeretnénk azt nem kenjük meg mert azokat porcukorba szoktuk hempergetni és a tojásos fényes rolón nem tapad meg a cukor.
Krém:
Sok verziót kipróbáltunk, de a következő elegy vált be ízügyileg- a sok lagzis vendégnek is akiknek eddig megsütöttük.
1 liter víz
20 dkg rétesliszt
kis só
Ezt sűrű "krémmé" főzzük gázon, ehhez jön kb 10 dkg reszelt sajt,vagy kicsit több 
Majd 1 kocka ráma(25 dkg-os)
Jól összekeverjük, a meleg krémben szépen felolvad a reszelt sajt.
A lényeg hogy legyen benne füstölt ízű reszelt sajt is, mert az valami isteni ízt ad a krémnek.
Ha kihűlt a krém akkor habzsákba töltjük és megtöltjük a csini rolókat
A széleit szintén reszelt sajtba mártjuk és készen is vagyunk.