Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vendégváró szelet

2012.03.03

 Hozzávalók a kakaós lapokhoz : 25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg porcukor,    1 tojássárgája, 1 dkg szalalkáli, 1 evőkanál kakaópor, kevés tej ( kb. 1 dl )

 

Hozzávalók a piskótához : 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor,

 

Hozzávalók a krémhez : 4 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 db citrom reszelt héja, és leve

 

Elkészítés : A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27 * 34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.

180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész. Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.

 

Piskóta : a 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat.

 

A krémhez : a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is.

Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.

 

A sütemény összeállítása : Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.

 

 

va.jpg

 

 

 

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=34113275

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.