Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önértékelés

2010.05.21

A személyiséged tulajdonságait, képességeit nem csak megismerni kell, hanem értékelni is ahhoz, hogy tudd a helyed, ismerd az értékeidet és a hibáidat is! Ha ezeket nem tudod, akkor vagy alul, vagy túl becsülöd majd magadat, de pontosan mégsem tudod, hogy mennyit érsz!

Az önértékelés hiánya miatt nem tudjuk a helyünket, nem ismerjük a képességeinket és hibás döntéseket hozunk, vagy teljesíthetetlen feladatokat vállalunk el!

"Ha Te nem értékeled magadat, akkor ezt megteszi majd más helyetted!"

Amikor nincs helyén az önértékelésed, nem ismered a tulajdonságaidat és képességeidet, vagy nem jól értékelted azokat, akkor ennek gyakori tükre, ha kritikákat kapsz a környezetedtől! Ezzel jelzi számodra az életed, hogy Neked is értékelned kellene már végre magadat, ezt nem hagyhatod ki!

Az önértékelés nem azt jelenti, hogy kitalálom, vajon mennyit érek, mennyit tudok?! Az önértékelés gyakorlata egy erre kifejlesztett meditációs technika, amely segítségével pontosan tudod értékelni minden egyes képességedet és tulajdonságodat! Nem nagyjából saccolod, hanem pontosan megtudod miben, hol tartasz!
Minden értékelés egy stabil pontot alakít ki benned, és amikor már nagyon sok helyesen értékelt dolgot tudsz magadban, akkor ebből összeáll, hogy ki is vagy Te, mint személyiség?! Az önbizalom majd ezekre a stabilan önértékelt tulajdonságokra és
képességekre tud felépülni, hiszen csak abban bízhatsz, amid meg van!

http://onmegvalositas.hu/siraly/4

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.