Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A háziasszonyok felelőssége

2009.02.25

EKép z a nap is olyan volt mint a többi. Ebédet főztem, sütöttem a családomnak. Közben csapongnak a gondolataim kontroll nélkül. A fiam pont akkor lépett be a konyhába, amikor a mézeskrémes lapjait kezdtem nyújtani. Azon tűnődtem, hogy édesanyám milyen finomat tudott sütni. Bezzeg nekem nem sikerül soha olyan finomra. Biztosan azért, mert elég ragadós ez a tészta és nem szeretek vele dolgozni. Ja ,persze ha azt gondold, hogy ragadós tészta, akkor az ragad is rendesen. Dühös lettem és már majdnem a kukába került, amikor a fiam megszólalt.
- Anya ugye nem akarod megmérgezni a dühöddel a családodat.
- Mi csoda, ezt meg, hogy érted.- kérdeztem vissza.
- Minden érzésünk hat mindenre. A dühöd energiáját belesütöd a süteménybe. Végy néhány mély levegőt, fújd ki a feszültséget, dühöt és változtasd meg a gondolataidat. Gondolj arra, hogy szeretettel készíted el ezt az édességet és lásd, hogy milyen finom. Lásd, hogy egészségesek és energikusak leszünk ha ebből eszünk.
- Igazad lehet- válaszoltam mosolyogva.
Pontosan azt tettem amit a fiam mondott. Újra gyúrtam a már meglévő tésztát és közben nagyon figyeltem a gondolataimra. Hihetetlenül finom sütemény lett belőle. Olyan, mint amilyet édesanyám tudott sütni. Elgondolkodtam, hogy talán pont ez a hozzávaló hiányzott a receptből.
KÉSZÍTSD SZERETETTEL, FIGYELJ A GONDOLATAIDRA ÉS ÍGY TÖKÉLETES LESZ AZ ALKOTÁSOD!
Jó sütés főzést kívánok mindenkinek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

(Fénysugarak, 2010.01.28 18:46)

Kedves Beatrix!

Köszönöm a hozzászólásodat. Bízok benne én is, hogy egyre többen tudatosodnak. :-)

Ölel Piroska

Pápa

(Beatrix, 2010.01.28 13:07)

Ezzel a cikkel teljes mértékben egyetértek én is. Már egy jó ideje észrevettem,hogy mennyivel finomabbak azok az ételek, amiket szeretettel készítek el. Először nem tudtam, hogy miért van az, hogy ugyanaz az étel egyszer finom másszor kevésbé. Egyszercsak rájöttem, a szeretet az a fűszer, amitől minden étel sokkal finomabb. Azóta tudatosan készítem még a tízórai szendvicseket is a lányaimnak, és arra gondolok, hogy áldott az étel amit visznek, és fénnyé alakul bennük.
De ez a hozzáállás minden cselekedetünkre érvényes, hisz a szeretet rezgései mindenhol érezhetők, bármit is teszünk. Akár dolgozunk, vagy takaritunk...........teljesen mindegy, mindenben megnyilvánulnak. És remélem egyre többen lesznek ezzel tisztában, és aszerint igyekeznek gondolkozni.
Csodálatos napokat kívánok mindenkinek!

Válasz

(Fenysugarak, 2009.05.12 19:06)

Kedves Susu!
Igen így van. Sokszor nem is tudjuk, hogy miért érezzük olyan jól magunkat valahol. Csak nincs kedvünk tovább menni. Érezzük a tiszta szeretet, ami bízom benne egyre több helyen van jelen.
Szeretettel ölellek Piroska

Válasz

(Fenysugarak, 2009.05.12 19:04)

Kedves Susu!
Igen így van. Sokszor nem is tudjuk, hogy miért érezzük olyan jól magunkat valahol. Csak nincs kedvünk tovább menni. Érezzük a tiszta szeretet, ami bízom benne egyre több helyen van jelen.
Szeretettel ölellek Piroska

Élni a dolgokat, nemcsak beszélni

(Susu, 2009.04.28 19:26)

Ez az élet minden területére igaz! Nemrég épitkeztünk, és különösen örülök, hogy a kőművessel és a munkásokkal jó kapcsolatot tudtunk tartani, kisebb kivételektől eltekintve. Én úgy érzem, a házunk szeretettel épült, jó hangulatban. Szerintem ezt érezni lehet rajta.

Válasz

(Fenysugarak, 2009.03.01 21:27)

Szia Zsuzsa!
Hálásan köszönöm, hogy megírtad a saját tapasztalatodat. Sok sikert!
Szeretettel Piroska

ferenczyzsuzsa@freemail.hu

(zsuzsa66, 2009.03.01 16:48)

Kedves Mindenki! Nem is olyan régen még egy nagy spirituális közösség tagja voltam, ahol gyakran szerveztünk mindenféle rendezvényeket, és ahol elég nagy hangsúlyt kapott az ételek elkészítése. Vegetáriánus lévén azt hittem, mindent remekül készítek, amikor egyszer egy rendezvényen valaki elmesélte, hogy a spirituális főzés nemcsak abból áll, hogy mindent alaposan megmosunk és csak tiszta alapanyagokból dolgozunk, hanem abból is, hogy miközben az ételt készítjük kontrolláljuk a gondolatainkat, mert az érzéseinket belefőzzük az ételbe. Azt is mondta ez az illető, hogy a legjobb főzés közben mantrázni, pl. Om mantrát mondogatni. Nos, ezentúl a gyakorlatban is kezdtem alkalmazni a tudást, és főzés előtt mindig megmosakodtam, a konyhát is rendbetettem, és felmostam, hogy jók legyenek a rezgések, azután pedig magamban mantrázva kezdtem hozzá a főzéshez. Mondanom sem kell, hogy mindenki dícsérte a főztömet, elkérték a receptet, stb. A legnagyobb elismerés mégis az volt számomra, amikor egy nagyobb - 100-120 fős - rendezvényen ahol úgynevezett "prasádot" osztottunk meditáció után, a magyarországi vezetőnk csak az én süteményemből evett, mert a többinek nem volt "jó rezgése". :)