Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az én világom, a Te világod nem a mi világunk...

2011.07.29

 Megnéztem az "Öten a menyországból" című filmet. A film után született gondolataimat szeretném megosztani veletek.

A film története: 

"Amikor a magányos, idősödő férfi életét veszti egy balesetben, egy ismeretlen helyen ébred, ami történetesen a mennyország. Öt ember, köztük ismeretlenek és szerettei külső szemlélőként végigkalauzolják saját életútján. A film, Mithch Albom nagysikerű bestsellere alapján készült, és amely a halál utáni állapot váratlan eseményeit tárja fel, emlékeztetve mindenkit azokra a dolgokra, amelyek a földi életünkben igazán fontosak." www:port. hu

Fordított sorrendben indul a film. Az 5 ember elmondja a saját történetét, hogy segítse az újonnan érkezőt, hogy megértse földi létét. Kicsit nehézkesen indul a dolog de a végére érve szépen összeáll a férfiben, hogy mi miért történt. Életének minden eseménye lényeges volt és a terv része. Semmi sem történt véletlenül.

A film kapcsán én is sokat gondolkodtam a saját életem fontosabbnak vélt történésein, és a számomra meghatározó egyéniségeknek gondolt emberek szerepéről. 

Sokat gondolkodtam a film béli ember életének eseményeiről, illetve arról, hogy ki miért játszotta azt a szerepet , amit, az Ő életében.

Elgondolkodtam azon is, hogy mit tanultam ebből a történetből, ez lett az írás címe:

"Az én világom, a Te világod nem a mi világunk..."

Igen, megyünk valakivel az úton életünk egy szakaszában. Látszólag egy világban élünk, ugyan akkor mindkettőnknek vannak más emberekkel is kapcsolataink. Az ő világukban is élünk egy kicsit, és talán hatunk is a világunkkal egymásra, de soha nem élhetjük meg teljesen a mások világát. Az én világom különbözik a másokétól és soha nem lesz senkiével azonos. 

Te, aki olvasod ezeket a sorokat és esetleg megnézed a filmet is, nem biztos, hogy ugyan azt látod benne és számodra is ez lesz a tanulsága. 

Én megmutattam világom egy piciny részét Neked, de "Az én világom, a Te világod nem a mi világunk..."

 

film.jpg