Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erőállat

2010.01.18

Neked milyen állat jut eszedbe elsőként, ha az erőállatra gondolsz?

 

Egy barátommal beszélgettünk arról, hogy vannak kultúrák, amelyekben ma is elevenen él az erőállat hagyomány.
Azt mondta, hogyha erre gondol, akkor neki mindig a tigris jut eszébe.
Elgondolkodtam és az első állat, ami eszembe jutott a "MEDVE" volt.
El kezdtem keresgékni a neten és érdekesnek találtam a leírásokat.
A barátomat biztos "TIGRIS" segíti az útján nagyon ráismertem a leírásban az életére .
A "MEDVE" leírásán nagyon elgondolkodtam.A medve-medicina pontos, erõs, magas hatásfokú, koncentrált; nagy figyelemmel és tisztelettel kell fogadnunk.
Ahhoz, hogy regenerálódjunk, megoldást találjunk, vagy választ kapjunk, semmi másra nincs szükségünk, mint a medvével - mint, erőállattal - való találkozásra, a medve barlangjára, nyugalomra és alvásra, vagy az erdőben egy magányos sétára, a többi megoldódik magától. A visszavonulás és a nyugalom idején, mialatt az álmainkon keresztül betekintést nyerünk más világokba, üzenetet kapunk, amit, ha eljön az ideje, nyilvánosságra hozunk. A medve rámutat arra, hogy minden bennünk lakozik, és fontos, hogy koncentráljunk szívünk hangjára, és halljuk meg bensőnk hangjait. Itt alakítjuk ki világunkat, és készülünk fel a változásokra, itt hozunk létre új dolgokat, itt találjuk meg a válaszokat és a megoldásokat, amelyek egy alkalommal majd hasznunkra lesznek.

 A medve-medicinához hozzátartozik a ciklusok ereje, a spirálok és a körök, a belső es a külső világ, a természetes védelem és az önmagunkról való gondoskodás, saját erőnk használata és a természettel való összhang. A medve megajándékoz azzal a képességgel, amelynek segítségével létezhetünk a belső és a külső világban, és befelé fordulva másoktól függetlenül alakíthatjuk ki álláspontunkat. Az ösvény őrzőjeként figyelmet és tiszteletet követel az anyatermészet és védencei számára.Pozitív oldalPozitív oldalát tekintve a medve közvetíti a megfelelő időpont érzetét, valamint az élet körforgásának és a természettel való kapcsolatnak a megérzését, és önmagunk felfedezésének erejét. Arra emlékeztet, hogy meg kell keresnünk, és élveznünk kell az élet örömeit. A medve védelmet, tartást és tájékozódást nyújt, tanácsa hasznos, mert létének egyik része szilárdan, megrendíthetetlenül gyökerezik a másvilágban. Tanítóként a belső világba, a sámánok világába vezet. Tőlük mindent megtanulhatunk a föld erőiről, a teljességről és a gondoskodásról, gyermekeink védelméről, az évszakok táncán keresztül történő erőharmonizálásról. Bensőnk gyógyító folyamataiban védelmet, erőt, tetteket biztosít.Negatív oldalNegatív oldaláról közelítve a medve közönyösségre, kedvetlenségre, mogorvaságra és lustaságra utalhat, és arra, hogy az életben valami nem stimmel. Ha veszély közeledését látja, akkor brutálisan lecsap és támad tekintet nélkül a veszteségre. Ezért a durvaság, a mohóság, a kompromisszumkészség hiánya, a rombolás és a kegyetlenség vádjával is illetik.További információkA barnamedve egy jegy az indián horoszkópban, az aratás idejéhez (augusztus 22-től szeptember 21-ig), a teknősbéka-klánhoz, valamint a déli szélhez kapcsolódik: iránya dél-délnyugat, növénye az ibolya. A hozzátartozó témák az ítélőképesség, a szerénység, a gyakorlatias cselekvés és a szorgalom. A medve-amulett védelmet nyújt, gyógyulást hoz, erőt, vitézséget, bátorságot és kitartást ad.http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20060816/medve/

A "véletlenekhez a születési időpontom is kapcsolódik szeptember 5. születtem.

Akinek van kedve megnézheti, hogy melyik erőállatról mit is ír Jeanne Ruland .Kellemes búvárkodást kívánok mindenkinek.

 

http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20060816/eroallatod_es_eleted/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.