Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Félelem a mindennapokban

2009.03.23

 Sokszor gúzsba köt a félelem. A tudás felének az ismerete. Félünk megismerni az egészet. Félünk a fájdalomtól, a csalódástól, a sérüléstől. Inkább bele se megyünk a jóba. Próbáljuk elkerülni, mert mi lesz ha...... Csak a felszínt éljük meg pl a szerelemben. Nem adjuk át teljesen magunkat neki, mert mi lesz, ha csalódunk, fájdalmat fogunk érezni, hiányt. A biztonsági játékos nem él, csak majdnem, épp csak egy kicsit. Kis élet, kis fájdalom, kis csalódás. Megélni a szerelmet, átadni magunkat a szerelemnek, eggyé válni vele, félünk. Félelem nélkül szeretni és szeretve lenni. Igen ez élet. Itt önmagad vagy szabadon, teljesen. Csodálatos érzés. Benne maradsz a rossz kapcsolataidban, a számodra örömet nem adó munkahelyen, mert félsz. Inkább a gyomor görcs minden reggel, de mi lesz ha nem lesz munkám? Miből fizetem ki a kölcsönt? Miből fizetem ki a rezsit? Mit tezsek az asztalra a családomnak? Mennyi félelem, ami gátol, megkötöz. Félek nem hiszem el, hogy nem vagyok egyedül, hogy mindig megkapom azt amire szükségem van. Szeretve vagyok és gondoskodnak rólam, ha nyitott vagyok és élek, elfogadok, befogadok. Csak nézz körül a boldog emberek szabadok, nincs bennük félelem. Van hitük és szereteik önmagukat. Tudják, hogy egy magasabb elv, energia, Isten nevezd, ahogy akarod gondoskodó szeretetében élnek, gondoskodik róluk. Vannak itt a Földön emberek, akiket a pénz irányít és az ő érdekük, hogy félj, ne merj önmagad lenni, mert azzal veszélyezeteted az ő hatalmukat. Gondolkodj el és dönts a szíved szerint. Válaszd a szabadságot és merj boldog lenni, mert megérdemled. A Te jóéted a záloga a világ jó létének. Én nagyon bízom benned kedves olvasó!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

(Fenysugarak, 2009.04.04 11:56)

Kedves kékrózsa!

Köszönöm a hozzászólást és az idézetet.

Szeretettel Piroska

...

(kékrózsa, 2009.04.03 21:25)

Érdekes tanítás. Ez az alábbi idézet, talán kapcsolódik hozzá:
"Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel. Hagyom, hogy áthaladjon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utána fordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam." (Frank Herbert)

Válasz

(Fenysugarak, 2009.03.25 09:37)

Kedves Ritu!
Köszönöm a hozzászólásodat. Ez ad erőt ahhoz, hogy leírjam a gondolataimat. Örülök, ha segíthetek magunknak. Sok sikert!
Szeretettel ölellek Piroska

nagyon klassz

(ritu, 2009.03.24 21:29)

nagyon belénk látsz emberekbe.és biztatóan hatsz ránk.nagyon jó az írásod.még többet,még többet,még többet.