Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolataink...3

2010.12.02

Kép

 

Egyre többen fedezik fel az összefüggést a gondolataik és az életük között. Néhányuknak nagyon ijesztő, amikor rájönnek erre. Így élni felelősség, felismerni, hogy életem minden eseményéért egyedül Én vagyok a felelős. Ugyan akkor hatalmas lehetőség is, mert a kulcs az én kezemben van. Csak tőlem függ, hogyan élem az életem. Boldogságban és szeretetben, vagy kínlódva.

Sokszor úgy gondoljuk, hogy a körülmények rabjai vagyunk, de ez nem így van. Jó sorsom úgy hozta, hogy találkoztam néhány rokonommal az elmúlt napokban.

Mindegyiknek ismerem a körülményeit és látom, hogy hogyan él most. Az egyik unoka húgom 3 gyermekes családban nőtt fel egy pici szoba-konyhás komfort nélküli házban.

Mindig kitűnő tanuló volt, soha nem mondta, hogy nem tudott tanulni, vagy nem tudta megírni a házi feladatát. Ma diplomás. Az egyik minisztériumban dolgozik, kitűnő körülmények között él.

A másik szintén pici szoba-konyhás komfort nélküli házban nőtt fel 4 testvérével és szüleivel, nagyon szűkös anyagi között.

Ma ő is diplomás egy kórházban dolgozik  Még soha nem láttam szomorúnak. Mindig mosolyog, és még a szemei is nevetnek. Olyan ember, akire ránézel és jó kedved lesz. Már a látványától meggyógyulnak a "betegek".

A harmadik egy vakon szociális otthonban élő. Mégis mindig szeretettel tele. Megbékélt a sorsával, elfogadta azt. Harmónikus és béke van a szívében. A közelében feltöltődök és sokkal jobban érzem magam.

Három ember, aki gondolataival harmóniában él és soha nem a körülményeire hivatkozott.

Egyszerűen derűsen és hittel élte, éli az életét.

Tudja, hogy az élete nem másoktól függ, hanem az ő kezében van.

Azt, hogy ebben mennyire ösztönös, vagy tudatos nem tudom. Csak látom, hogy mindig bizakodók és megteszik önmagukért, ami rajtuk múlik.

Szeretetben, békében és hittel tele élik az életüket. Tanítanak bennünket, hogy az életünk nem a körülményeinktől, hanem tőlünk függnek.

Mennyire szeretjük önmagunkat, és hiszünk abban, hogy a mi életünk is maga a "CSODA".

Úgy, ahogyan ők ezt meg is élik a mindennapokban.

A lehetőség bennünk van.

Mondhatjuk azt, hogy eddig így éltem és a legjobb tudásom szerint cselekedtem. Tapasztalataimmal gazdagodva teljesebb életet élhetek., és ehhez a kulcs a kezemben van.

A kulcs a gondolataim és a hitem!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.