Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hűség

2010.03.10

“Élni való minden élet,
csak magadhoz hű maradj
veszteség nem érhet téged
ha az leszel aki vagy.”
(Goethe)

Hű csak önmagunkhoz lehetünk. Minden más hűség csak illúzió.

A világ is melyet élünk bennünk van igazából, a külső belőlünk ered. Dőreség azt gondolni, hogy bárki életébe beleszólhatsz, vagy alakíthatod.

Önmagunkat látjuk mindenhol, mindenben és mindenkiben. Így élni felelősség. Felvállalni, hogy csak rajtam múlik és egyedül én vagyok képes változni, változtatni.

Látszólag könnyebb másokat hibáztatni, okolni a saját nyomorúságaink miatt, azt várni hogy megoldhatja más a mi feladatainkat, hogy majd megoldódik minden magától.

Figyeljünk a gondolatainkra, kimondott szavainkra és tetten érhetjük a "felelősöket" életünk minőségéért. Azt gondolni, hogy a változtatással hűtlennek tűnhetek mások szemében nem segít előbbre jutni. Hiszen mások is csak azt tudják mutatni, ami bennünk van.

Változni, változtatni, beismerni tévedésünket, hibáinkat sokkal nehezebb, mint a látszólagos hűség. Inkább tűnünk maradinak, földhözragadtnak és rögzültnek, mint hűségesnek.

Beismerni hibáinkat, elfogadni, hogy eddig erre voltunk képesek, megbocsátani magunknak, levonni a tanulságokat és tovább lépni ehhez kell csak igazán a bátorság és a hűség.

Csak az tud megbocsátani, aki békében él önmagával és az képes igazán szeretni, aki becsüli, tiszteli és szereti önmagát.

Minden más csak szerepjáték, illúzió, önmagunk megvezetése, becsapása, hűtlenség.

Légy hű önmagadhoz! Ismerd fel hol kell változtatnod és tedd meg a szükséges lépéseket! Tegyél önmagadért, hogy egy szebb és jobb világban élhessünk itt és most.

Felejts el a drámákat, kerüld el az emberi játszmákat. Légy az, aki VAGY!

Teremtsük együtt a földi mennyországot!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.