Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kell...

2010.04.08

 

Semmit sem kell, csak szabad elfogadni a feladatot és szívvel, lélekkel, szeretettel a megfelelő mértékig segíteni. Ha másokon segítünk magunknak is segítünk. Sokszor amikor másnak mondunk ki valamit tudatosul önmagunkban is a felismerés.

Az előző gondolataim kapcsán érkező hozzászólás indította el bennem ezeket a gondolatokat.

Ha valamit "kell" csinálni, abban már ott van a negatív energia. Valami kötelező, akkor általában ellen állást vált ki belőlünk. Sokszor nem is figyelünk oda, hogy a szavak mennyire kifejezik hozzá állásunkat bizonyos dolgokhoz.

Még magunknak sem vallunk be dolgokat, szépen beülünk az illúzió hintájába. Jön valaki vagy valami és kimondjuk a gondolatainkat amik akkor és ott keletkeznek bennünk.

A cikk elolvasása kapcsán nekem is feltűnt a " kell " szócska valahogy nem illik oda. "szúrta a szemem", de nem írtam át a mondatot, és talán pont ezért, hogy megszülethessenek hozzá ezek a gondolatok.

Hálásan köszönöm Zsolti barátomnak, hogy megírta véleményét és teret engedett ezzel a cselekedetével egy újabb gondolatfolyamnak.

Igen így van, segíteni csak akkor tudunk, ha nem érezzük kötelezőnek, ha nem "kell", hanem szívünkből fakad és szeretettel tesszük. Különben tényleg méreg kerül a cselekvésünkbe, ami nem előre, hanem hátra mozdítja, azt, akinek segíteni szeretnénk.

Maximálisan egyetértek azzal is, hogy mindenkinek első helyen  a saját élete a legfontosabb, mert csak az tud segíteni, akiben rend és szeretet van, csak abból tudunk adni, amivel rendelkezünk.

Az is igaz, hogy saját életünk rendbe rakásával segítünk a legtöbbet a körülöttünk élőknek, hiszen a "tükörben" a lelkünket látjuk. Akiben benne van minden, amit szeretne megvalósítani a környezetében annak már a környezete boldog és szeretet teljes.

Itt a tavasz kezdjük el a nagytakarítást önmagunkban, hogy szebb és tisztább világot lássunk magunk körül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csillagtanc@gmail.com

(Niki, 2010.04.12 11:48)

Ez nagyon jó volt :)
Új erőre kaptam most, hogy elolvastam amit írtál:)
És teljesen egyet is értek.
Puszi!!!
Niki