Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szavak

2009.03.06

Amióta többet foglalkozom az írással egyre jobban érzem, hogy nem mindig azt értik, érzik, amit valójában gondolok. Játszunk egy kicsit a szavakkal.
Ha azt mondom "kutya" elindítok egy érzést benned.
Én azt gondolom, hogy ugyanazt érzed, mint én, aki nagyon szeretem a kutyákat. Most is van 2 kutyám, de 1 mindig van. Azonnal ezt a két csodálatos lényt jutatja eszembe a "kutya" szó kimondása.
Gondold el, ha valaki olyan előtt mondod, akik sok fájdalommal tapasztalta meg egy kutyaharapás élményét, számára milyen érzés ugyan ezt hallani. Igen, a szavak, a mondatok az igazi bábeli zűrzavar.
Egy barátomnak azt írtam az msn-n, hogy próbálom elérni, hogy a lányom is kapcsolódjon a rendszerhez, mert ritka pillanat, hogy beszélgetni tudunk vele. Mire ő azt mondta szomorúan:
-Hagyd, ha nem akar jönni.
-De nagyon szomorú lesz, hogy nem szóltam neki, hogy most tudtok beszélgetni- mire ő:
-Bocs félre értettem azt hittem nem tudod elérni, hogy beszélgessen velem.
-Nem! Szó sincs róla épp ellenkezőleg, telefonon akarom megkérni, hogy kapcsolódjon, mert szomorú lenne az elszalasztott alkalom miatt. Imád téged és nagyon szeret beszélgetni veled.- magyaráztam meg számára a félre értést.
Hmm...hányszor okozunk magunknak, vagy másoknak szomorúságot,

egy félre értéssel. Azt gondolom, hogy ha nem csak olvasnánk, hanem kicsit figyelnénk is közben magunkra, az érzéseinkre, talán kevesebbet szenvednénk.

Bízom benne, hogy hamarosan nem csak olvassuk egymás írásait, de meg is értjük egymást.

 

“A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!” (John Galsworthy)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.